Личните лекари в Шумен затвориха кабинетите си днес в знак на протест

11:36, 01 апр 16 25 359 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Личните лекари в Шумен затвориха днес, за ден кабинетите си в знак на протест срещу административният хаос в здравеопазването.

В Шумен здравноосигурени пациенти се приемат в два дежурни кабинета 103 и 104 в сградата на Новата поликлиника. Дежурни кабинети има и в Нови пазар и Велики Преслав.

В Новата поликлиника в Шумен, където са повечето от кабинетите на джипитата в града, хора има само на първия етаж, а останалите коридори са пусти.

Пред дежурните кабинети днес по обяд имаше малка опашка от пациенти, предимно майки с деца.

Дежурните кабинети днес ще трябва да поемат натоварването от практиките на всички 105 семейни лекари, които работят в Шуменска област.

Неотложната помощ, която дежурните лекари ще окажат на пациентите днес, не включва издаване на направление за специалист, както и изписване на рецепти за хронично болни пациенти.

Личните лекари настояват да се направят реални реформи в извънболничната помощ и в цялата система на здравеопазването. Джипитата се обявиха срещу въвеждането на пръстовия отпечатък, както и обвързаната с това продължителност на прегледа при общопрактикуващ лекар (15 минути).

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама