Приоритет в управленската програма на кмета на община Самуил са социалните услуги

11:30, 01 апр 16 / Политика 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Подобряване на качеството и разширяване обхвата на социалните услуги ще е един от основните приоритети в работата на кмета на Самуил д-р Бейтула Сали и неговия екип през мандат 2015 – 2020 г. Това става ясно от управленската програма на кмета, която е гласувана на заседанието на Общинския съвет.

През мандата кметският екип ще работи за подобряване на инфраструктурата в Дома за възрастни хора с умствена изостаналост, защитени жилища, центрове за настаняване от семеен тип и център за обществена подкрепа. Предвижда се изграждане на нова сграда към ЦСРИ във Владимировци по проект Красива България, предоставяне на услуги в домашна по ОП „Развитие на човешките  ресурси“, разширяване на обхвата на потребителите на общинското предприятие за социални услуги. През следващите години ще продължи работата с приемните семейства, предстои да бъдат разкрити и  нови социални  услуги, като Център за настаняване от семеен тип в село Хума и др.

Кметът д-р Сали предвижда още през следващите няколко години да се търсят средства по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 година за реализиране на проекти за рехабилитация и реконструкция на улици, изграждане на водопроводи, паркове и градини.

През настоящия мандат кметският екип ще продължи с  подпомагането  на училищата, ОДЗ и ЦДГ. Развитието на културата и спорта също ще са от основните приоритети на кмета на община Самуил. Предвиждат се текущо поддържане, ремонт и оборудване на детските и учебни заведения, изграждане на детски и  спортни площадки, поетапен  ремонт на читалищни сгради в общината. Общината ще окаже пълно съдействие на Министерството на здравеопазването за разкриване на филиал на Център за спешна медицинска помощ.

Повишаването на административния капацитет, усъвършенстването и модернизирането на административното обслужване е още един от основните приоритети на управление през настоящия мандат. Дейностите в тази насока ще бъдат свързани с повишаване квалификацията на служителите, работещи в администрацията, засилване на отговорното и компетентно отношение на служителите при предоставяне на услуги на гражданите качествено и в срок, продължаване на дейността по осигуряване на по-голяма достъпност на предлаганите услуги, чрез поетапно внедряване и прилагане на цялостна система за интегрирано обслужване и максимален достъп на гражданите до информация, разширяване и актуализиране на съдържанието на интернет страницата на общината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама