Пхенян пак изстреля ракета към Японско море

11:14, 01 апр 16 / Свят 25 246 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Северна Корея е изстреляла ракета, в Японско море, съобщава южнокорейската агенция „Йонап”, позовавайки се на информация на армия.

Ракетата е изстреляна около 13,00 часа местно време от североизточен район в КНДР. Армията на Южна Корея в момента анализира траекторията й, информира официален представител от армията на Южна Корея. Според информирани източници на „Ройтерс“ ракетата вероятно е балистична, и с малък обсег, от типа земя – въздух.

Ракетата е паднала във водата.

Припомняме, че провокациите от страна на Пхенян зачестиха от януари тази година, когато обявиха, че са тествали успешно водородна бомба.

Американския президент Барак Обама заяви, че споделя позициите на Южна Корея и на Япония за противодействието срещу плановете на Северна Корея да развива ядрена програма, предаде УНИАН. „Ние сме единни в постигането на общата цел да сдържане и защита от севернокорейските провокации. Признаваме, че сигурността на нашите страни е взаимосвързана и ние трябва да работим заедно , за да разрешим този проблем. Ние също така признаваме, че това има важно значение за цялата международна общност“, подчерта Обама.

Във Вашингтон се провежда среща на високо равнище, посветена на ядрената сигурност. Сред въпросите на дневния ред е ядрената програма на Северна Корея и потенциалната заплаха от страна на тази държава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама