Разпитват свидетели по делото за радикален ислям в Пазарджик

11:13, 01 апр 16 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжният съд в Пазарджик даде ход на делото срещу 14 подсъдими за разпространение идеите на терористичната организация „Ислямска държава“, съобщи Радио Фокус – Пазарджик. По време на днешното съдебно заседание ще бъдат разпитани шестима свидетели. Някои от тях бяха разпитвани като свидетели и по предишното дело срещу 13 души за разпространение на радикален ислям. Сред тях е и Муафак ал Асаад, който беше свидетел и по предишното дело срещу 13-те имами.

Делото беше подновено в сряда, 30 март. Припомняме, че за лидер на групата е сочен Ахмед Муса Ахмед, който беше обвиняем и по първото дело за радикален ислям, водено срещу 13 души от Пазарджик и Сърница. За него се знае, че е пътувал до Австрия, където, според прокуратурата, е имал среща с членове на ИДИЛ. 

12-те подсъдими, които са с наложена постоянна мярка "задържане под стража" от Окръжния съд в Пазарджик по делото за разпространение идеите на "Ислямска държава", оттеглиха на предишното заседание молбите си за изменение на наложените им мерки за неотклонение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама