На 1 април ГЕРБ се похвали за свършеното

11:10, 01 апр 16 / Политика 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В деня на шегата - 1 април, депутатът от ГЕРБ Ирена Соколова прочете декларация от парламентарната трибуна, с която се похвали за свършеното от тях до момента, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Тя подчерта, че от началото на управленския мандат на ГЕРБ до днес вече са реализирани голяма част от реформите, които обещали. По думите й правителството постигнало забележителен ръст в икономиката, признат от редица анализатори. Министерството на финансите пък чрез приходните си агенции повишило събираемостта си от данъци, осигуривки и акцизи. Така се повишила и финансовата стабилност на страната. 

Безработицата намаляла с 2%. "Полититеческата воля на премиера за борба с организираната престъпност позволиха средствата да се пренасочат към българските общини. Стабилизираме сектор "Енергетика". Изчистихме дефицитете в НЕК, наследени от Пламен Орешарски. Очакваме 200 млн. лв. тарифен излишък и то без промяна на цената на електроенергията. Стартирахме прочуванията в дълбоко Черно море. Цената на газа поевтинява с 23%", похвали правителството Соколова. Тя уточни, че цената на парното също поевтинявала и от днес всеки потребител може да смени доставчика си на електроенергия. 

"За изминалата зима държавата отпусна помощ отопление за 237 000 лица и семейства. За Великден 60% от пенсионерите ще получат добавка към пенсиите си. Това стана защото Бойко Борисов отпусна 55 млн. лв. За празника добавка ще получат 1,262 млн. хора", подчерта Соколова. 

Тя допълни, че когато нещо добро е направено, то не трябва да се отрича с лъжи. „Тъй винаги сме готови да отговорим на лъжите, направихме кратка справка по повод скорошните изявления в национален ефир на един виден видински социалист. Оказа се, че лъже. Още повече – общо в двата управленски мандата на БСП с премиери Сергей Станишев и Пламен Орешарски във Видинска област са ремонтирани общо 45 км пътища. Само по време на първото правителство на ГЕРБ са ремонтирани 57 км пътища, а до края на мандата на второто правителство на ГЕРБ ще бъдат завършени още 47 км”, каза още Соколова. 

Това ядоса лдиерът на социалистите Михаил Миков, който отговори на декларацията, като заяви: "Честит 1 април, на този, който се отчита за два мандата. Сегашните реформи изкараха българските лекари по улиците на протест". 

Според него, когато дошло новото правителство, били спрени проектите за ремонт на пътищата в този регион. "Не може общите приказки да заместят усещането на българските граждани за безпътицата, в която правителството води България. Правителството не може да защити интересите на България и последният пример според него е било споразумението с Турция", каза още лидерът на БСП.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама