Има незаконен добив на въглища в Перник, потвърди Петкова

10:41, 01 апр 16 / Политика 25 368 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След проверки на Министерството на енергетиката е установено, че наистина има незаконен добив на въглища в Перник. Това заяви пред журналисти в парламента енергийният министър Теменужка Петкова, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Хората в Перник протестират заради незаконния добив на въглища в града. От години там имат сериозен проблем с незаконния добив от въглищните мини, някои от които затворени, като през 2015 дори се стигна до обявяване на бедствено положение и евакуиране на къщи, застрашени от падане заради незаконната дейност.

"Министерството на енергетиката неколкократно прави проверки и даже преди три дни отново направихме такава. Колегите са установили, че има такъв незаконен добив и са издадени актове", увери Петкова. Тя посочи, че този контрол трябва да бъде много по-засилен и се очаква развитие по тази тема. 

Според нея е много важен този въпрос и това хората в този район да се чувстват сигурни. Енергийният министър увери, че работят много активно и се надява с общи усилия да се справят с този проблем. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама