В Пловдив започва кампания за събиране на стари гуми и батерии

09:45, 01 апр 16 25 381 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кампания за разделно събиране на излезли от употреба гуми, отработени масла, негодни за употреба батерии и акумулатори организира Община Пловдив в периода от 4 до 8 април.

Отпадъците могат да се предават в район „Северен”, ул. „Георги Бенев” №4, площадка на „Универсметал” ООД от 09.00 до 17.00 часа.

Изхвърлянето на опасни отпадъци в общия поток смесени отпадъци влияе отрицателно върху здравето на хората, замърсява околната среда и нарушава нормалната експлоатация на депата. Затова Община Пловдив призовава гражданите да се възползват от предложената възможност да се освободят  от образуваните в домовете им отпадъци.

Местната власт припомня на собствениците на автомобили въведеното през ноември 2012 г. изискване - всички нови автомобилни гуми в Европа  да се класифицират и етикетират със стандартизирана информация за горивната ефективност, сцеплението с влажен път и произвеждания шум. Избирането на гуми, носещи специален етикета, допринася за намаляване на отражението върху околната среда от автомобилите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама