Глоби заплашват собствениците на неизрядни сгради в центъра на Плевен

09:13, 01 апр 16 25 286 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Плевен постави ултиматум до собствениците на сгради в центъра на Плевен, по които бяха установени нарушения при проверка на експертна комисия. Това съобщиха от пресцентъра на местната управа.

По време на дейностите бяха проверени 80 сгради със статут "Недвижими културни ценности", като експертите констатираха множество нарушения. Бяха огледани сдания в идеалния център на града, намиращи се в пешеходната част на ул. "Васил Левски" и площад "Свободата".

Сред най-честите нарушения са префасадиране на приземните етажи, извършени вътрешни ремонти и поставени рекламни тела, без това да е съгласувано с Министерство на културата.

Много от сградите се нуждаят от фасадна реставрация и консервация. Комисията констатира и обрушени падащи мазилки под балкони, разрушени корнизи, откършени олуци, амортизирани тенти, незаконни преместваеми обекти. До собствениците на имоти с установени нарушения, скоро ще бъдат изпратени предписания за отстраняването им.

От община Плевен уточняват, че определените срокове са различни съобразно конкретните констатации. Ако предписанията не бъдат изпълнение ще бъдат налагани глоби.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама