Хепънинг за образованието провеждат в "Надежда"

08:41, 01 апр 16 25 270 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Хепънинг за ползите на образованието сред ромската общност ще се проведе днес,  обявиха от Ромската академия за култура и образование. Проявата е част от "Интегриран проект за социално включване на роми и други уязвими групи в Сливен", реализиран от Община Сливен в партньорство с Ромска академия за култура и образование, Здравето на ромите и Лекари на света, с финансовата подкрепа на  Швейцария в рамките на швейцарския принос за разширения Европейски съюз.

Хепънинга ще се състои на площада в кв.Надежда, с участието на танцов състав „РАКО” с хореограф Атанас Атанасов, танцов състав „Веселие”, оркестър „Млади виртуози” с ръководител Радка Кусева, оркестър „Карандила джуниър” с ръководител Ангел Тичалиев.

По проекта се очаква да бъде построено Обединено детско заведение – 2 яслени групи и 4 целодневни групи, в което ще бъдат обхванати 152 деца на възраст от 1 до 6 години. В момента екипа на РАКО идентифицира и картотекира родители и деца на възраст от 1 до 6 години, подлежащи за записване в детска ясла или детска градина, помага при изготвяне на документи за постъпване в детска градина и детска ясла.

Към детската градина ще бъде обособен здравно-образователен център, в който ще се провеждат дейности насочени към доболнично здравеопазване и улесняване достъпа до първично здравно обслужване, дейности за повишаване родителските умения, консултиране и подкрепа. Ще се сформира етно-кът, в който визуално ще се оформят и представят артефакти, документи, произведения на изкуството на творци и майстори от ромски произход. Към реализацията на всички дейности активно се включват млади доброволци от кв.Надежда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама