Молитвеният дом в „Люлин“ и религията в училище са тема на парламентарния контрол

07:47, 01 апр 16 / Политика 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Редовния петъчен парламентарен контрол тази седмица ще бъде с 2 ч. по-дълъг от обикновено. От 9.00 ч. депутатите ще започнат с темата за ислямския молитвен дом, намиращ се в столичния квартал „Люлин“. Вътрешният министър Румяна Бъчварова ще разяснява дейността му пред Николай Александров (Атака), Атанас Зафиров (БСП) и Красимир Каракачанов (ПФ).

Миналата седмица люлинчани се събраха на протест заради молитвения дом. Интересът към темата се събуди след репортаж на „Господари на ефира“, в който се вижда как депутатът от новата партия на Лютви Местан – Хюсеин Хафъзов, посреща чуждестранни делегати от Арабския свят в молитвения дом.   

Вицепремиерът Меглена Кунева ще отговори на независимия депутат Велизар Енчев дали ще отмени въведеното през 1997 г. лятно часово време. В качеството си на просветен министър Кунева разясни пред Валентин Павлов (РБ) идеята за въвеждане в учебната програма на българските училища изучаването на православното християнство и религията.

Финансовият министър Владислав Горанов ще дава обяснение за финансовата политика на правителството и изтеглянето на нов държавен дълг. Той ще бъде питан и за опасността от дългова спирала, както и за предприети действия след доклада на „Аликс Партнърс“ за събиране на активите на КТБ.

Правосъдният министър Екатерина Захариева ще изнесе данни пред Методи Андреев (ГЕРБ) относно присъединяване на България към инициативата на Естония за създаване на специализиран международен съд за престъпленията на комунизма.

До 14.00 ч. ще бъдат зададени общо 38 въпроса към 9 министри, като и тази седмица не се очаква премиерът Бойко Борисов да вземе участие в парламентарния контрол. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама