По идея на Йоанна Драгнева монтират люлки за деца с увреждания в столицата

07:40, 01 апр 16 25 572 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По идея на певицата Йоанна Драгнева, която е и общински съветник, в столицата ще бъдат изградени шест чисто нови детски площадки, като сред обичайните за децата катерушки и пързалки ще бъдат монтирани и специални съоръжения за деца с увреждания.

Идеята е децата с различни заболявания, които не могат да се движат без инвалидна количка, да се забавляват и да играят с връстниците си. За сега общината е отделила 10 хиляди лева за две съоръжения – специални люлки адаптирани за деца в неравностойно положение, които ще бъдат монтирани на две площадки в кв. „Банишора“.

„Останалите пет площадки ще бъдат изградени в други райони, като идеята е децата да играят близо до дома и да не се налага да пътуват надалеч. Да създават нови контакти и да се социализират по-лесно. Искаме да помогнем и на техните родители, за да е по-лесна интеграцията на децата им“, каза Драгнева.

Новите площадки ще бъдат направени в зелената площ зад „Пирогов“, в Севрния парк в „Надежда“, при „Двореца на децата“ - на кръстовището на булевардите „Константин Величков“ и Александър Стамболийски“ и в кв. „Овча купел“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама