Дават 200 лева за най-красивата градинка в Търговище

07:23, 01 апр 16 25 469 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Конкурс за най-привлекателно междублоково пространство обяви Община Търговище. Той е част от инициативите, които ще бъдат организирани в  традиционната  Седмицата на Земята от 18 до 22 април.

Междублоковите пространства  ще бъдат оценявани от комисия, по редица критерии, включени в регламента за участие в конкурса. От значение ще бъде естетическият вид на оформените градинки, разнообразието на използваните растителни елементи – цветя, храсти, дървета, наличието на парково оборудване, като кошчета, пейки, беседки. Ще бъдат оценявани площта на поддържаните междублокови пространства, броят на хората, които се грижат за всяко едно от тях  и използването на отпадъчни материали за аранжирането. Допълнителни точки ще носят представени решения от общо събрание на етажната собственост за участие в конкурса и за ползване на наградата.

Наградите ще бъдат парични и предоставени за закупуване на допълнителни материали, с които да се направят подобрения по градинките. Спечелилият първо място ще получи 200 лева, класиралият се втори - 150 лева, а третият - 100 лева.

Срокът за записване на гражданите в общинската администрация е до  11 април на тел. 0601 68 686 или на място в стая 5, ет. 2 в Общината.

Обявяването на резултатите от конкурса ще бъде на 22 април от 16.30 часа, на естрада „Борово око“, по време на заключителния  концерт за Деня на Земята.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама