МВР с нова акция срещу изборната търговия

10:25, 30 окт 15 25 413 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
МВР предприема мерки срещу изборната търговия с гласове и в момента тече акция в цялата страна. Това съобщи пред БНТ вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

По думите й органите на реда работят с анализ на рисковите секции, където се гласува анблок, в етнически квартали и там, където има особено ожесточена битка за местната власт. Вече имало задържани, образувани са досъдебни производства.

„За първия тур ние имаме издадени около 2000 протокола, с около 30% повече от 2014 г. Активно работи МВР. Не можем да овладеем всички процеси“, призна обаче вътрешният министър.

Тя уточни, че акцията е днес и утре и се надява да е по-успешна, след като има градове, в които няма да се наложи засилено полицейско присъствие, защото няма да има избори.

"Не виждам защо трябва да имат специална защита от органите на реда за поведението на депутатите в обществото", добави Бъчварова по повод предложението за частична отмяна на депутатския имунитет след нахлуването на лидера на "Атака" Волен Сидеров в сградата на НАТФИЗ в нощта на изборите.

„Ако не се промени положението с депутатските имунитети, полицията ще остане "безпомощна да реагира в такива случаи", каза тя.

По повод атентата срещу Алексей Петров Бъчварова не даде повече подробности с мотива, че всяка информация, която се дава публично може да повлияе на разследването.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама