КАТ-Плевен: Зимни гуми най-късно до 15 ноември

08:05, 30 окт 15 25 544 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Традиционната акция „Зима“ стартира „Пътна полиция“ в Плевен от 1 ноември, съобщават от пресцентъра на вътрешното министерство в града. Основната цел на занятието, е водачите да подготвят автомобилите си за движение в зимни условия, тъй като това е основен фактор за намаляване броя на инцидентите.

Кампанията ще протече в рамките на месец ноември в три етапа:

от 1 до 8 ноември вниманието на пътните полицаи ще е насочено приоритетно към спазване на законовите изисквания от страна на велосипедистите и водачите на превозни средства с животинска тяга от 9 до 22 ноември 2015 година акцентът е поставен върху правилното поведение на пешеходците на пътя и на водачите на моторни превозни средства спрямо тях от 16 до 30 ноември 2015 година кампанията ще бъде фокусирана върху водачите на моторни превозни средства и техническата изправност на автомобилите, както и готовността им за движение в зимни условия.

При провеждането на всеки един от етапите на кампанията ще бъде обявен тематично специален ден без жертви на пътя: 6 ноември – без жертви велосипедисти, 15 ноември – без жертви пешеходци, и 27 ноември – без жертви водачи и пътници в моторни превозни средства.

По време на кампанията служителите на „Пътна полиция“ ще раздават на участниците в движението брошури с полезна информация и съвети за безопасност на пътя. Всички собственици на автомобили трябва да поемат своята отговорност и да подготвят автомобилите си за движение в зимни условия. Добрата подготовка е фактор, който влияе върху пътната обстановка за намаляване на инцидентите, ранените и загиналите на пътя.

В периода на протичане на акцията е планиран оглед на състоянието на пътните настилки, вертикалната сигнализация, хоризонталната маркировка и осветеността на уличната мрежа с повишена опасност за пътни произшествия. При необходимост ще бъдат изготвяни предписания до стопаните на пътя за отстраняване на неизправностите. През ноември ще има и допълнителни тематични специализирани полицейски операции на областните дирекции.

Акцията е съвместна инициатива на пътна полиция и Съюза на българските автомобилисти и се провежда за първи път през 1994 година. Изготвен е видео клип с превантивна насоченост за ограничаване на пътния травматизъм на възрастни хора и той може да бъде излъчван по всяка една електронна медия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама