Чистят пътищата през зимата в Айтос и Карнобат за 240 000 лева

07:21, 30 окт 15 25 428 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общините Айтос и Карнобат са обявили обществени поръчки за почистването на пътищата през зимата в двата района. Това показва справка на Topnovini.bg. Прогнозната стойност на поръчката за община Айтос е за 100 000 лева без ДДС, а за Карнобат – 140 000 лева без ДДС.

От описанията на обществените поръчки става ясно, че основните дейности за зимното поддържане включват патрулно и периодично снегопочистване на улиците и пътищата на двете общини, разчистване на снежни валове, преспи и снегонавявания, както и отстраняване на уплътнени снежно-ледени пластове. Пътищата трябва да бъдат обезопасени срещу хлъзгане чрез разпръскване на минерални и химични вещества.

Важно условие е участниците да са с доказан професионален опит и да са специализирани  в извършването на снегопочистване, като трябва да притежават необходимата техника за осъществяване на поръчката.

Изпълнителят, който ще се ангажира със зимното почистване в община Айтос, трябва да има 1 брой АТС с гребло и лебедка, 1 брой високопроходим автобус, 2 броя тежка верижна техника, 1 брой челен товарач, 2 броя комбинирани багери, 2 броя товарни автомобили с гребло, 2 броя пясъкоразпръсквачи, 1 брой лугоразпръсквачка и един високопроходим автомобил. Участникът трябва да разполага с най-малко три технически лица, наети по трудов или граждански договор, които ще отговарят за изпълнението на поръчката. След подаване на сигнал от Общината, изпълнителят е длъжен да реагира в рамките на 30 минути.

Участникът, който ще чисти Карнобат и околността, трябва да разполага с поне четири трактора с гребло, единият от които да бъде на разположение в базата във всеки един момент. Водачите от своя страна трябва да имат валидни шофьорски книжки, с нужната категория.

Друго условие, посочено в поръчката, е, че изпълнителят трябва да даде списък на техническите лица, включително на тези, отговарящи за контрола на качеството. Нужно е също да предостави информация за осигурена възможност за доставка на необходимите материали за дейността (пясък, луга, сол), както и информация за базата на територията на община Карнобат, където ще бъде разположена техниката. От изпълнителя се изисква да притежава и собствена или наета JPS – система на техническото оборудване.

Участниците, които ще се включат в търга в Карнобат, трябва да подадат своите оферти или заявления за участие до 23 ноември. Те ще бъдат отворени на следващия ден – 24-ти в сградата на Общината, намираща се на бул. „България” № 12, ет. 2.

Тези, които ще участват в публичния търг в Айтос, трябва да предоставят своите оферти до 27 ноември, като те ще бъдат отворени на 30-ти, същия месец, в сградата на Община Айтос, която се намира на ул. „Цар Освободител” № 3.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама