Завършиха водния проект на Стара Загора

06:59, 30 окт 15 25 375 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Новата канализационна мрежа в старозагорското село Богомилово ще открие днес кметът Живко Тодоров. Това е последният обект от Интегрирания воден проект за Стара Загора.

Очаква се на церемонията да присъстват министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, народни представители, общински съветници, членове на екипа за управление на проекта и др.

Ще бъдат открити и изградената канализация  в кв. „Кольо Ганчев“ и в кв. АПК . Обектите са изградени по проект „Интегриран воден проект за Стара Загора“ на Оперативна програма „Околна среда 2007 - 2013 г.”

С реализацията на проекта завършва целият канализационен цикъл на Стара Загора и се решават напълно проблемите с водоснабдяването и канализацията на града. Около 27 км е изградената, рехабилитирана и модернизирана канализационна мрежа, реконструирани са над 2 км водоснабдителна мрежа в града и близкото село Богомилово. Разширени са главни колектори и отливен канал в централната градска част и кв. АПК, за преустановяване на преливане и достигане на разредена вода до ПСОВ, което води до компрометиране на нейната работа. Изградена е канализацията на кв. "Кольо Ганчев", както и водоснабдяването и канализацията на кв. АПК.

Общата стойност на проектае  34. 128 млн. лв., от които финансиране от Кохезионния фон: 22. 123 млн.лв, национално съфинансиран: 5. 53 млн. лв. и финансиране от община Стара Загора 870 000 лв.

Изпълнител на строително монтажните работи по проекта е обединение „Воден проект Стара Загора“.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама