Недопустими нарушения в изборните протоколи и в район "Средец" в столицата

22:53, 28 окт 15 / Политика 25 368 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Стотици са сигналите за сериозни изборни нарушения само часове след публикуването на протоколите от местните избори и националния референдум. Очевидните нарушения са документирани и забелязани както от гласоподавателите, така и от застъпниците на кандидатите в различните секции.

В списъка на секционните избирателни комисии с фрапантни грешки влизат и няколко секции в столичния район „Средец“. В 5-а секция е поправен резултатът на кандидата на ГЕРБ от 104 на 124, съобщи bTV. Липсват задължителните подписи на членовете на комисията, които да потвърдят, че поправката не е опит за измама. А графата с нанесените поправки в документа изобщо не е попълнена.

В секция 7 в същия район общият брой на гласувалите за ПП „Зелените” е поправен от 6 на 2. Поправки има и в графата с преференциите, както и в целия документ. Въпреки това в полето за нанесени поправки, от членовете на комисията е написано с думи „нула“. Под твърдението, че протоколът не е поправян са се подписали всички членове. Това означава, че поправките са направени след обявяването на протокола. Другата възможност е от СИК да не са спазили елементарно, но ключово правило.

Огромен брой сигнали са получени за липса на подписи от членовете на комисията в различни столични секции, за изчезнали бюлетини и за преференциални гласове, за които избирателите сигнализират, след като разберат, че гласът им не е отчетен.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама