По 60 лв. възнаграждение за членовете на СИК след драмата в "Арена Армеец"

21:46, 28 окт 15 / Политика 25 625 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
60 лв. допълнително възнаграждение ще получат членовете на секционните избирателни комисии, предали протоколите от местните избори и референдума в ОИК - София. Това решение съобщиха от Централната избирателна комисия (ЦИК) след драматичната ситуация в зала "Арена Армеец" след края на изборния ден. Повече от 5000 човека бяха заключени в залата докато успеят да предадат протоколите от местния вот.

Междувременно стана ясно, че на предстоящия балотаж секционните комисии ще предават изборните книжа в зала 1 на НДК. Това съобщи в предаването "Още от деня" по БНТ столичният областен управител Веселин Пенев.

Новото място за предаване на изборните протоколи е договорено още когато стана ясно, че за втори тур не могат да се ползват "Арена Армеец" и другите две по-големи зали – " Универсиада" и "Фестивална", обясни Пенев.

Преди него омбудсманът Мая Манолова подчерта, че след драматичните два дни в "Арена Армеец" трябва да се избере подходяща зала за предаването на книжата. Въпреки, че те ще са значително по-малко в сравнение с изборите в неделя, капацитетът на зала 1 на НДК е много по-малък от "Арена Армеец".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама