Изпълнителите на ремонтите в София с нови отговорности и без заплащане, ако има дупки

19:57, 28 окт 15 25 816 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ремонтите на столичните улици ще продължат усилено и през следващите няколко седмици. Преди настъпването на зимния сезон ще бъдат ремонтирани над 34 километра от уличната мрежаНад 34 километра улична мрежа, съобщи заместник-кметът на града Любомир Христов. Той обясни и новия подход на общината, за да не се допуска разрушаване на току-що ремонтирани улици и булеварди.

„Въведохме нов принцип на поддръжка на основни улици. Отговорност на фирмите в различните зони е поддръжката на настилката и другите елементи на инфраструктурата - тротоари, бордюри, маркировка, с различен вид технология -  заливане с битумна паста на по-малки пукнатини или инжектиране с малки камъчета, под високо налягане, със специална битумна емулсия“,каза Христов.

Той уточни, че част от столичните улици ще бъдат цялостно преасфалтирани и ще бъдат подсигурени слабите участъци от настилката.

„Така ще бъде гарантирано в рамките на предстоящия зимен сезон, че няма да се допусне отварянето на дупки в пътната настилка, което да влоши безопасността на движение и комфорта на пътуване“, посочи Любомир Христов.

Друга крайна, но необходима мярка от страна на общината е да не плаща на фирмите-изпълнители в случаи, че не са направили коректен и качествен ремонт. Ако това стане, парите от възнаграждението им ще се връщат в общия бюджет на София, обясни Христов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама