Яндрей Янев с юбилейна изложба в Бургас

18:34, 28 окт 15 / Култура 25 416 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургаският художник Андрей Янев ще представи на широката публика юбилейната си изложба "Завръщането на пастирите", съобщиха от Общината. Тя ще бъде открита на 3 ноември в залата на Бургаска художествена галерия "Петко Задгорски" от 18:00 часа и ще остане отворена за посетителите до края на месеца.

По темата "Завръщането на пастирите" авторът работи от 1996 г., като първите творби са показани пред публиката през октомври 1998 г. в галерия "Комерс" - Любляна, Словения и януари 1999 г. в изложбата "Семена" – СБХ ул. "Шипка" 6, ет. 4., както и в последващи изложби с нови творби продължаващи темата. През 2006 г. в залите на СГХГ бе показана изложбата "Тиха светлина", обхващаща няколко годишен период от творчеството на автора. Творбите в нея са вдъхновени и създадени след пътуванията му до Света гора - Атон, както и по различни свети места по света. Изложбата през 2006 г. преминава при голям интерес и оставя запомняща се следа с включените мултимедийни презентации и съпътстващи събития.

Изложбата на Андрей Янев по повод 50-годишния юбилей на твореца за пореден път представя интригуваща тема и предизвикваща ни да се обърнем и погледнем дълбоко в себе си. Това е една изложба извън контекста на ежедневното, насочваща ни към извечното и непреходното. Проектът е насочен към широк възрастов диапазон и има послание за обединение на различни обществени групи и напомня за носителите на традицията, за нашето минало, настояще и бъдеще. Това е светлината, от която всички се храним и живеем в непрекъсната взаимовръзка.

В изложбата са представени са няколко цикъла от творби. Включени са и знакови творби от частни колекции и сбирки от изложбите "Тиха светлина", "Тиха светлина - ангели", "Тайнства" и др.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама