Съдиите от В. Търново с писмо до парламента

18:13, 28 окт 15 25 486 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Всички съдии и служители от Апелативния съдебен район на Велико Търново подкрепиха отвореното писмо изготвено от Окръжен съд Хасково и 5-те районни съдилища в областта до народните представители. В него правораздавателите коментират съдебната реформа.

„Като се съгласяваме с необходимостта от съдебна реформа, считаме, че последната не е в правомощията нито на отделния магистрат, нито на отделен орган на съдебната власт и затова нереализирането й към настоящия момент не следва да бъде повод за критики към гилдията ни, които като краен резултат разколебават доверието в една от основните функции на държавата – правораздаването, пишат магистратите.

Вярваме, че институциите в страната, ще положат усилия да гарантират върховенството на закона и конституционно установената независимост на съдебната система от останалите власти, с оглед създаване на нормална среда за всички, работещи в нея”, каза за Topnovini.bg председателят на Окръжен съд Хасково Миглена Тянкова. Писмото е подкрепено и от всички съдии и служители в съдебния окръг на Плевен.

От Висшия съдбен съвет съобщиха, че изготвеният от Министерство на финансите Проект на бюджет на съдебната власт за 2016г. не гарантира нормалното функциониране на съдебните институции и осигуряване на основните политики, заложени в Актуализираната стратегия за продължаване реформата в съдебната система.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама