Георги Кадиев не иска да е общински съветник, остава депутат

17:55, 28 окт 15 / Политика 25 581 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бившият депутат от БСП и кандидат за кмет на столицата Георги Кадиев избра парламента пред Столичният общински съвет. Това решение Кадиев е взел след като станаха ясни официалните резултати но Централната избирателна комисия (ЦИК) за София, които го поставят на четвърто място с 5.92 % от гласовете.

На страницата си във Фейсбук Кадиев обяви решението да остане независим народен представител в парламента, вместо алтернативата да бъде общински съветник.

"Искрено благодаря на всеки от вас, който ме подкрепи в тази тежка ситуация. Който ми даде вота си като за личност, не партийна номенклатура. Винаги ще съм отговорен пред вас.

Като коалиция "Сердика" имаме трима общински съветници. Благодаря и на двете леви партии от коалицията, на техните кандидати и активисти, които показаха много качества, амбиция и хъс. Убеден съм, че нашите общински съветници ще са ярък коректив на ГЕРБ в Столичния общински съвет (СОС). Що се отнася до мен, оставам като независим народен представител в парламента. Ще бъда онзи трън в петата на политическото статукво и "системните" партии, като какъвто ме познавате. Това е сигурно”, пише на страницата си в социалната мрежа Георги Кадиев.

В коментара си той допълва, че след окончателните резултати от изборите „остава горчилката от потенциални измами“, свързани с преброяването на гласовете.

Припомняме, че преди местните избори Кадиев изненадващо обяви, че ще участва в надпреварата за София, но без подкрепата на БСП, чийто кандидат на изборите беше проф. Михаил Мирчев. Решението на депутата не се хареса на социалистите и те го изключиха от партията. Георги Кадиев се яви като кандидат за кмет, подкрепен от коалиция „Сердика“. Въпреки че се канеше да отиде на балотаж с Йорданка Фандъкова, той спечели по-малко от 6% от гласовете.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама