Кандидат за кмет в Котелска община се отказва от балотаж

17:51, 28 окт 15 / Политика 25 1165 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинската избирателна комисия в Котел излезе с решение след заявление на кандидат за кмет в село Градец. Заявлението е от  Веселин Кънчев Урумов, кандидат за кмет на с. Градец от ПП ДПС-Народен съюз, които се отказва от участие в балотажа на 1 ноември  за избор на кмет ев с. Градец, община Котел.

Предвид представените писмени доказателства ОИК Котел счита, че е налице хипотезата на отказ от страна на регистрирания кандидат Веселин Урумов да участва в изборите за кмет на кметство в с. Градец - втори тур.

Според закона, когато до втори тур са допуснати да участват двама кандидати и между двата тура единия от тях се откаже, на втория тур участва следващия кандидат, получил най-много действителни гласове. Предвид резултатите от проведения първи тур на местните избори от 25 октомври следващият кандидат за кмет на кметство с. Градец по разпределение на действителните гласове по кандидатски листи е кандидатът издигнат от ПП БСП Анка Георгиева Сивова.

Балотаж в Котелска община, освен в Градец, ще има и в селата Боринци, Братан, Дъбова, Жеравна, Катунище, Кипилово, Малко село, Мокрен, Нейково, Орлово, Остра могила, Пъдарево, Седларево, Соколарци, Стрелци, Тича, Топузево, Филаретово, Ябланово.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама