Комисията единодушно реши да снеме имунитета на Волен Сидеров и Десислав Чуколов

17:20, 28 окт 15 / Политика 25 496 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Временната парламентарна комисия единодушно с 12 гласа "за" реши да снеме имунитетите на депутатите от "Атака" Волен Сидеров и Десислав Чуколов. Това съобщи пред журналисти депутатът от Реформаторския блок и член на комисията Антони Тренчев, предаде репортер на София Topnovini.bg. 

По думите му, народните представители са се възползвали от правото да не приемат правилник за дейността на комисията, тъй като тя е временна. Тренчев разясни, че гласуването се е случило след напускането на депутатите от "Атака" Илиян Тодоров и Явор Нотев. 

Всички парламентарни групи, включително и независимият депутат Ана Баракова са приели искането на главния прокурор да бъде снет имунитетът на атакистите заради обвиненията от 12 октомври, когато им беше поискан имунитетът заради нападението над клекшопа в нощта на 9 срещу 10 октомври. Реформаторът обясни, че заседанието е било закрито по ред причини. 

"Разгледахме документи с квалифицирана информация, която не може да бъде достъпна за обществото. Също така първоначално трябваше да заседаваме в залата, в която е правната комисия. Поради обширния дневен ред не успяхме да започнем в 16 ч. и трябваше да се преместим в друга зала", каза Тренчев.

Третата причина според него е свързана с многобройното представителство на партия "Атака" пред входа на залата. Не е уточнено дали следващите заседания на комисията ще бъдат закрити за медиите. 

По процедура решението на комисията трябва да бъде гласувано и в пленарната зала. 

Комисията ще продължи да заседава и по искането на Цацаров за ареста на Сидеров и Чуколов за първото нахлуване в сградата на НАТФИЗ на 23 октомври вечерта. Тогава двамата депутати, придружени от други лица, нахълтаха в аудитория на академията и започнаха да обиждат студентите. Според прокуратурата Сидеров физически е нападнал студентка, която се опитвала да заснеме случващото се с телефона си. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама