Четирима рецидивисти се връщат в затвора, след серия от взломни кражби

17:12, 28 окт 15 25 416 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четирима престъпници, запознали се в затвора, се връщат отново там, след серия от кражби. Те излезли от мястото за лишаване от свобода през септември 2014 г. и не след дълго се захванали със стария „занаят“.

Първо се сговорили да оберат гараж в квартал „Здравец“, като се насочили към района зад подстанцията, където има множество такива съоръжения. Избрали едно от тях и след като взломили вратата му, задигнали два ъглошлайфа, акумулаторна дрелка, хилти и електрожен. Разглобили инструментите и предали частите за вторични суровини в пункт за изкупуване на метали.

Майката на единият престъпник живеела в Касева чешма и ходейки при нея той забелязал, че има две вили, които не се обитават постоянно. Престъпниците решили да оберат постройките и вещите в тях, като в едната дори направили два набега.

След като разбили първата вила, задигнали отново ъглошлайф, радиокасетофон и 100 метра кабел за СОТ. Тези вещи отново се оказали в пункта за изкупуване на метали и други вторични суровини.

Последвала първата кражба от втората вила. От нея откраднали 22 гаечни ключа, един комплект гедория, 70 метра различни видове кабели, 4 кг. месингови кранове, акумулатор, глава за автомобилен двигател и радиатор за кола, както и помпа за гуми на такава.

Лай на кучета обаче принудил бандитите да си тръгнат, но не и да се откажат да вземат всичко, което си харесали, от чуждия имот. Вече откраднатото предали на същия пункт, както и предишните задигнати вещи.

Втората кражба вече била истински погром. Задигнали множество инструменти, 100 тома техническа литература, нов панел за отопление, бензинови лампи, катинари, още 20 метра кабел, скоростна кутия за автомобил, няколко вида отверки и гаечни ключове, по много от всеки вид; множество други части за автомобили и уреди за поправката им. Всичко това предавали на един и същ пункт.

След време кражбите били разкрити, но тъй като престъпниците предали почти всичко на пункта за вторични суровини, ограбените хора не получили почти нищо от вещите, които им били отнети противозаконно.

Двама от престъпниците били осъдени на по две години лишаване от свобода, които да изтърпят в затвор от закрит тип, при първоначален строг режим. Третият – на 3 години и 4 месеца, а последният бил осъден на две години и 8 месеца, при същите условия като първите двама.

От наказанията им е приспаднато времето, през което са били задържани. Единият от крадците ще трябва да плати 645 лева разноски, направени по време на досъдебното производство, а останалите трима само по 15 лв.

Присъдата не е влязла в сила и може да се обжалва пред Окръжния съд в Русе. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама