Медиите не бяха допуснати до комисията „Сидеров“ по абсурден начин

17:04, 28 окт 15 / Политика 25 368 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Новосъздадената временна парламентарна комисия, която трябва да разгледа искането на главния прокурор Сотир Цацаров за свалянето на имунитета на депутатите от „Атака“ Волен Сидеров и Десислав Чуколов започна „на тъмно“. Първоначално бе обявено, че тя ще започне в 16 ч. днес, като никъде не бе споменато, че ще бъде закрита за медии, предаде репортер на София Topnovini.bg.

По необяснима случайност около 15:30 ч. пропусквателната система се срина. Десетки журналисти и оператори останаха във фоайето на сградата на бившия Партиен дом без да им бъде разяснено какво точно и защо се случва.

Представители на някои медии за влезли в сградата в ранния следобед и успяха да стигнат до залата, в която трябваше да заседава комисията. По необясними причини те също не бяха допуснати, както и десетки симпатизанти на партия „Атака“, които се бяха събрали пред залата.

Главните действащи лица Сидеров и Чуколов присъстват на заседанието, придружаване от още депутати от „Атака“ и председатели на партийната телевизия „Алфа“.

Заседанието започна с повече от половин час закъснение, като всички медии бяха помолени да напуснат.  

След края на заседанието Волен Сидеров напусна сградата на Партийния дом без да отговоря на нито един журналистически въпрос. Единствено депутатът от "Атака" Илиян Тодоров спря пред медиите. По думите му председателят на комисията Димитър Главчев е предложил заседанията на комисията да бъдат закрити за медии. Всички депутати освен тези на "Атака" са гласували "за".

Работата на комисията е започнала без да бъде приет правилник за дейността ѝ. Народните представители са започнали с разглеждането на случая от 9 срещу 10 октомври, когато Сидеров и Чуколов създадоха първия от поредица скандали на ул. "Раковски".

"Това е абсолютен трибунал. Уж сме страна членка на Европейския съюз, а в момента депутатите се опитват да вкарат в затвора двама души заради измислено престъпление", заяви Тодоров.  

Той допълни, че заседанието на комисията продължава, като единствен представител на "Атака" е останал Явор Нотев, който е и адвокат на Волен Сидеров. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама