Агенция "Митници" поема почистването на граничните пунктове

16:50, 28 окт 15 25 406 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Агенция „Митници“ назначава над 80 човека, които да поддържат граничните пунктове в страната чисти. Това заяви директорът на агенцията Ваньо Танов, цитиран от БНР. По неговите думи е направен разчет какви средства ще са необходими за една година за допълнителни дейности.

„Направен е разчет и за други дейности, които са ни възложени допълнително, защото сега на граничните пунктове се възлага управлението на Агенция "Митници", отбеляза Танов. Той коментира, че за целта са поискани повече средства за бюджета на приходната агенция догодина.

Относно въпроса за увеличението на заплатите на митничарите с 5% от следващата година, Танев сподели, че не е обсъждан с Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ).

Припомняме, че вчера президентът на КНСБ Пламен Димитров обяви, че в агенция „Митници“ се предвижда увеличение на заплатите от 2016 г. с 5 на сто, а в Агенцията по заетостта и в Главната инспекция по труда – с 10 на сто.

"Синдикатът иска да покаже, че с нещо е допринесъл за увеличаване на заплатите, а то не е така. Ние сме настоявали още в средата на годината. Направени са някакви разчети, които сме ги предложили на Министерството на финансите. Аз по принцип не знам какво е крайното решение, а и всичко зависи какви ще бъдат приходите", каза Танов. Той допълни, че агенция "Митници" към момента е преизпълнила плана за приходите с 220 милиона лева. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама