ОИК отряза "Съюз за Пловдив" за повторно разпределение на мандатите в Общински съвет

16:50, 28 окт 15 / Политика 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинската избирателна комисия не уважи искането на "Съюз за Пловдив" за повторно разпределяне на мандатите в Общински съвет - Пловдив, поради липса на процесуална компетентност за разглеждане на искането.

"ОИК - Пловдив се е произнесла с РЕШЕНИЕ № 524-МИ от 27.10.2015 г., с което е определила броя мандати по партии. Това е станало въз основа на изчислението, извършено от изчислителен пункт, определен от ЦИК екип за компютърна обработка, съгласно чл. 453 от ИК., по метода на Хеър Ниимайер съгласно Приложение № 5 от ИК, чрез програмен продукт.

Искането за повторно разпределяне на мандатите в Общински съвет не е от компетенцията на ОИК - Пловдив, поради което молителя следва да отправи същото към Информационно обслужване и към ЦИК", се казва в днешното решение на Общинската избирателна комисия.

Що се отнася до искането на "Съюз за Пловдив" за предоставяне на информация за общия брой действителни гласове за всяка кандидатска листа и общия брой недействителни бюлетини и отделно недействителните бюлетини за всяка кандидатска листа, то ОИК счете, че молбата е основателна и тази информация ще бъде предоставена.

"Настоящото решение подлежи на обжалване пред Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му", посочва председателят на ОИК - Пловдив, Деница Чингарова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама