Проверяват обществена поръчка за ремонт на Градския стадион в Русе

16:35, 28 окт 15 25 400 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Започнала е проверка на обществена поръчка за ремонт на обслужваща пристройка и помещения на Градския стадион в Русе.

Информацията бе съобщена от Frontalno.com и бе потвърдена от част от замесените в казуса лица.

Началото е поставено след публикация в сайта, според която фирма е извършила ремонтните дейности преди спечелването на обявената за тази цел обществена поръчка.

Венцислав Великов от групата "Обществен съвет - Русе" сподели за Topnovini.bg, че е подал сигнал в тази връзка до Главния прокурор, който е изпратен по компетентност в Окръжна прокуратура. Вследствие на това той вече е бил повикан в ДАНС, където е питан какво му е известно по този случай.

"Имам информация, че има преписка по този въпрос и се изискват документи и доказателства. Проверката е по публикация в сайта "Фронтално", коментира за Topnovini.bg управителят на ОП "Спортни имоти" Веселин Богданов.

Той обаче уточни, че се касае за две различни неща - ремонт на съблекалните на Градския стадион и друг на конферентна зала, лекарски кабинет и помещение за допинг контрол, които са на втория етаж в пристройката до тунела.

"По двете обществени поръчки няма започнати СМР-та преди подписване на договори с Общината. Първо направихме съблекалните с фирмата, която е спечелила обществената поръчка за текуща поддръжка на общинските сгради. След това изчакахме да мине процедурата за следващата обществена поръчка и фирмата, която бе избрана, едва тогава започна ремонта на втория етаж. Забавихме го с около месец. За първите мачове на "Дунав" от новия сезон даже не бяха готови тези помещения и показвахме на делегатите на БФС напредъка по тях, за да видят, че работим по изпълняване на препоръките, които са ни дали", каза още Богданов, като бе категоричен, че няма място за притеснение относно законността на проведените процедури.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама