Църквата и мюфтийството в Хасково помагат на болно дете

16:24, 28 окт 15 25 492 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Църквата и мюфтийството в Хасково ще помогнат на 16-годишната Ники от ПМГ "Боян Петканчин", която се нуждае спешно от пари за лечение в Истанбул. В средата на септември лекарите открили на момичето рак на костите. За да се продължи лечението са необходими на този етап 4 000 лв, които са непосилни за нейната майка. Бащата на детето е починал.

След намесата на Topnovini.bg от църквата съобщиха, че ще дарят сума на детето. В православните храмове вече има и поставени кутии, в които да се набират парите. Районният мюфтия Басри Еминефенди също каза, че в двете хасковски джамии могат да бъдат поставени кутии. Майката Росица Ленкова веднага остави снимка и кутия.

В ранния следобед Ленкова съобщи пред Topnovini.bg, че вече има движение по сметката. Тя благодари на всички хора, които са отделили средства за детето й. Благодари и на всички медии, които разгласиха новината.

Днес стана ясно, че новоизбарният съветник от Димитровград Тоню Тонев е превел по сметката на детето 500 лв. Той апелира и към останалите си колеги от местния парламент да дарят по една заплата за детето, тъй като, то трябва да замине още в понеделник в Истанбул.

Хасковски бизнесмен е заявил, че парите от продажбите си във вторник ще ги дари за лечението. 

Съученици на Ники са поставили кутии и по заведенията в центъра на областния град.

Още веднъж публикуваме сметката, по която може да се превеждат суми. Банката е освободила сметката от данък за превод.

Пощенска банка:

BG66BPBI 7926 106 4334 801 BIC: BPBIBGSF

Росица Ленкова

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама