Нагла крадла без образование отива в затвора

16:09, 28 окт 15 25 398 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изключително нагла крадла без никакво обазование отива в затвора, е решил Русенският районен съд. Само за 3 месеца жената, която предпочитала да краде, вместо да работи, извършила 13 обира. Те били от помещения с различно предназначение, включително и жилища, в които, при всички до един от случаите, се намирали обраните или техни близки.

За да успее в престъпленията си, престъпницата правела обходи на града, като предпочитала централната му част и по-точно места, където имало много офиси. Тя наблюдавала поведението на жертвите и влизала в помещението, от което те току що са излезли, отивайки в съседното и през това време крадлата влизала и ги обирала. Веднъж дори се заключила в офис, за да го претараши на спокойствие, докато в съседната зала течало съвещание на хора, работещи във фирма.

С жилищата постъпвала по същия начин – влизала във входовете, заставала между стълбите и се ослушвала, в кой апартамент ще се отвори външната врата, без да бъде затворена. В други случаи направо ходела по етажите и проверявала вратите една по една. Докато собствениците били в някоя от стаите, престъпницата грабела от други места това, което й се струвало ценно.

Любимият й ареал, в който обикаляла, за да обира хората, бил този около Изчислителния център, включително и самата сграда, поради множеството офиси в нея и в района, а домовете, които обирала, били преимуществено по улица „Плиска“ и квартал „Възраждане“.

Сред жертвите й има три балерини, служителка на Английската къща за гости, лекарка, стоматоложка, член на музикална група, управител на фирма и др. Сред заграбеното пък има суми от 6 лева до над 1600 лв. Нанесените щети обаче били много по-големи от броя на парите, които задигала наглата мързелана. Тя вземала чанти и портфейли, в които имало най-различни документи, свивала дори талони за автомобили и ключове към тях, макар че не знаела, за какво са служат тези вещи.

В повечето случаи престъпницата изхвърляла откраднатото в контейнери за отпадъци, без парите, някои от откраднатите телефони продала. След изхвърлянето на вещите те ставали на практика неоткриваеми, защото се озовавали на регионалното депо за отпадъци и така нанасяла още по-големи вреди на обраните.

Крадлата разчитала, че дори да я хванат, няма да я осъдят, защото имала някакъв психически проблем. При направената й експертиза станало ясно, че тя идеално разбира значението и свойството на действията си и може безпроблемно да ги ръководи. Станало ясно още и че няма никакви задръжки.

Въпреки че до този момент била с чисто съдебно минало, заради изключителната наглост на извършеното, съдията не й дал условна присъда, а ефективна. Тя ще преказа две години в затвор от открит тип, при общ режим.

Освен това придобитите чрез престъпления суми ще й излязат пре носа, тъй като две от жертвите подали граждански искове срещу нея. Те били напълно уважени. Единият е за 1870 лева, а другия за 300. Освен това крадлата е длъжна да плати и разноските, направени по време на досъдебното производство, които са в размер на 800 лева. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама