Откриха конкурс за творчески изяви на хора с увреждания в Шумен

15:59, 28 окт 15 25 915 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Хора с ментални увреждания от 24 социални институции от цялата страна ще се изявят в конкурса „Неоткрити красиви надежди”, който започна днес в Шумен. На сцената на Младежкия дом те ще покажат таланта си в песни, танци и слово. Областният управител Донка Иванова откри конкурса и поздрави участниците.

„Убедена съм, че в тези три дни ще видим и ще споделим опита, който имат хората, работещи в социалните заведения. Този конкурс помага да се променят обществени нагласи и в същото време дава възможност за изява на хората с по-различни потребности”, каза Иванова. Тя припомни, че проявата е единствена по рода си в страната и се провежда за девети пореден път.

Социални работници, рехабилитатори, психолози са работили търпеливо цяла година, за да помогнат на децата и възрастните с ментални увреждания да се изявят на сцената. Жури, председателствано от доц. Николай Николов от катедра „Социална педагогика” на Шуменския университет ще оценява индивидуалните и груповите изпълнения.

Победителите ще получат статуетки, ще има Награда на публиката и специален приз ”Светло сърце” от организаторите – сдружение „Сияйна зора”. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама