ЦИК остави балотажа на 1 ноември

15:29, 28 окт 15 / Политика 25 347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Няма неразрешим проблем, който да налага отлагане на балотажа на местните избори от 1 за 8 ноември.

Констатацията на ЦИК е по повод писмо от държавната печатница на БНБ с молба вторият тур на вота да се проведе седмица по-късно, поради невъзможност за отпечатване и доставяне на бюлетините в срок.

Притесненията на печатниците са свързани с това, че не са сигурни дали ще успеят да отпечатат книжата навреме за втория тур на вота в неделя (1 ноември).

"Не виждам защо се раздухва в медиите този въпрос. Това е стандартна кореспонденция. Такава водим с много институции през цялата кампания, когато има проблем. В момента се произвежда някакъв медиен шум от нищо. Няма никакво решение за отлагане на втория тур", коментира пред София Topnovini.bg говорителят на ЦИК Цветозар Томов.

По думите му нито една институция не е предложила отлагане на балотажа, като и преценката на ЦИК била, че няма неразрешим проблем, който да налага такива действия.

Припомняме, че в Пловдив кметският пост ще се определи след балотаж между Иван Тотев, спечелил 39,55% от гласовете на избирателите и Славчо Атанасов с 21,12% от гласовете на пловдивчани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама