Русенски пожарникари изнесоха открит урок с малчугани от детска градина "Червената шапчица"

14:52, 28 окт 15 25 376 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес педагозите от детска градина „Червената шапчица“ проведоха с децата от подготвителните групи открит урок за изграждане на умения и адекватни действия и реакции при пожар, съобщават от Община Русе. 

Урокът започна със сигнал за пожар от пожароизвестителната система в детската градина и евакуация на децата от „горящата“ сграда. Последва проверка на наличния състав  и доклад от учителките на трите групи. Пред децата бе показано как се действа с пожарогасител от инж. Владо Владов - специалист по противопожарна техника. 

Най-големи емоции у децата предизвика пожарната кола  и служителите  от Първа районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ гр. Русе, които бяха техни гости. 

Инспектор инж. Светослав Войчев и неговите колеги направиха демонстрация на противопожарна техника, споделиха с децата как действат при пожар, какво е облеклото на пожарникаря, защо е важно да се евакуират от горящата сграда. Децата пък от своя страна показаха знания за националния телефон за спешни случаи 112, кога могат и трябва да го използват, защо е опасно да се играе с кибрит, рецитираха стихове за тях.

В края на урока всяко дете получи възможност да се качи на пожарникарския автомобил, да се докосне до маркуча за гасене на пожари и да сложи част от специализираното облекло на пожарникаря.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама