Янко Станев все още не е решил дали да влезе в ОбС-Варна

14:37, 28 окт 15 / Политика 25 484 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лидерът на СДС-Варна Янко Станев все още умува дали да влезе в новия Общински съвет (ОбС), или да преотстъпи мястото си на втория си подгласник, съобщи самият той на пресконференция в партийния офис на сините.

"СДС ще подкрепя всички решения, които са добри за Варна и ще се опитва да регулира неща, които смята, че трябва да се изчистват и усъвършенстват. Трябва да се вкарват за разглеждане в ОбС неща, които са добре подготвени и обсъдени”, заяви председателят на СДС-Варна.

Той отчете, че след местния вот СДС (СДП) е четвъртата политическа сила във Варна. "След ГЕРБ, БСП и Земеделски съюз "Александър Стамболийски" е СДП, а другите са коалиции. Ние в СДС не сме доволни от резултата, който не е добър за нас”, призна Янко Станев.

Основната причина за това е, че регистрацията на СДС е била отнета и е нямало възможност да се явят с автентичното си име. "Пет месеца водихме кампанията с логото на СДС, трудно е за 34 дни да обърнем кампанията. Черния пиар няма да го коментирам, но е нещо, което не петни персонално някой от нас, а влияе върху престижа на града, а от там на политическите и икономически процеси. Никой не ходи на гости в семейство, където се карат и се бият, всеки бяга от там”, обоснова се Янко Станев.

"Разбира се, имаме структурни и кадрови слабости. Това е естествено, когато се възстановява една организация”, дпълни Янко Станев. Той даде добра оценка на районните организации на партията в "Аспарухово”, "Владиславово”, "Младост” и "Одесос” по време на изборите и недотам положителна за резултатите в район "Приморски”. Станев също така изрази задоволство от европейските кампании на женското и младежкото дружество на СДС-Варна.

"Все пак, като дръпнем джизгията, трябва да сме доволни, че СДС Варна победи технологията на тези избори” изтъкна Станев. И призна, че местната структура донякъде е пренебрегнала интересите на СДС "в името на интересите на града." Янко Станев е категоричен, че СДС не губи от това, защото няма смисъл от съществуването на политическа структура, която да не следва интересите на града.

"Реформаторският блок извърши предателство към СДС-Варна. На какъв принцип решиха да издигнат Чавдар Трифонов? На какъв принцип изхвърлиха СДС и БЗНС от листата? На какъв принцип се опитват да направят от кандидат-кмета на Реформаторския блок говорител? Смятам, че политическото поведение след избори е да спрем да гледаме себе си и да спрем да създаваме конфликти. Ако някой има проблем с мен, да си го реши, но политически проблем "Янко Станев" няма. Варненци казаха, аз не съм го казал. Иначе трябва да стана груб и да кажа "ДСБ да си прибере версиите!" Те са виновни да се явим поотделно и си го знаят”, подчерта председателят на СДС-Варна.

Той поздрави кмета на града Иван Портних и двамата районни кметове на ГЕРБ, които са избрани на първи тур на Местните избори, и пожела успех на кандидатите във втория тур.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама