Дани Каназирева: Само Бойко Борисов ни поздрави в изборната нощ

13:58, 28 окт 15 / Политика 25 379 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Първият, поздравил Дани Каназирева и екипа й от "Съюз за Пловдив" за резултатите от местните избори на 25 октомври, е премиерът Бойко Борисов.

"Единствената ми среща след изборите бе с министър-председателя Бойко Борисов. Не сме се срещали с нито един от останалите кандидати за кмет на Пловдив, не сме се договаряли с никой от тях." Това заяви Дани Каназирева – лидер на "Съюз за Пловдив", по повод ситуацията след първия тур в Града под тепетата. Каназирева разкри, че първият, поздравил нея и хората й в изборната нощ, е премиерът Бойко Борисов. "Темата на разговор с него не бе за подкрепа, а за изграждането на местна власт в услуга на хората. 

Вярвам, че това е правилният път пред Пловдив и България. Не сме правили договорки и няма да правим. Независимо дали управляващи, или оопозиция, то ние ще продължим да остояваме позициите си. Оставаме в дясното, категорични сме, че Пловдив трябва да подкрепя европейския път на България", посочи Каназирева.

"Резултатите от изборите са такива, каквито са", коментира още тя. По думите й "Съюз за Пловдив" е успял да извоюва позицията на единствената устойчива чисто регионална партия в България, задминала по доверие и национални сили като БСП и Реформаторския блок.

"Заложихме на достойно поведение, ясни позиции, уважение към пловдивчани, без договорки с партии и махали", поясни Дани Каназирева и изрази огромната си благодарност към хилядите, подкрепили "Съюз за Пловдив".

Що се отнася до разпределението на мандатите в местния парламент, то Дани Каназирева посочи, че точно "Съюз за Пловдив" е поел най-големия удар. "Ощетени сме с един съветник, въпреки че имаме повече гласове. Изпратели сме молба до ОИК за преразглеждане на мандатите", посочи тя и допълни: "Какво ще се случи и какво ще реши ОИК – тук вече е въпрос на ворал или чудо".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама