Бъчварова обвини ЦИК за драмата в „Арена Армеец“

12:39, 28 окт 15 / Политика 25 332 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Отговорността за хаоса с приемането на протоколите в „Арена Армеец“ е изцяло на Централната избирателна комисия (ЦИК), каза пред журналисти вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова.

"Както всички знаете имаше проблеми, които дойдоха от закона, имаше проблеми, които дойдоха от това, че не бяха предвидени тези проблеми в закона. МВР си свърши работата по най-добрия начин, гарантира присъствие и осъществи охраната", каза вътрешният министър и допълни, че съжалява за неприятностите, които "хората са изтърпели". 

Бъчварова изрази надежда, че депутатите ще предприемат действия, за да направят промени и комисията да стане по-добре работеща. Тя каза, че законът за изборите и бил наложен и "сега правителството трябва да се справя с всички грешки, които са допуснати в него". 

"Трябва да разграничим правомощията на всички органи и институции, за да вземем следващото решение по-добре", каза тя. 

На журналистически въпрос дали ще бъде прекратен мандатът на ЦИК, Бъчварова каза, че това решение трябва да бъда взето след втория тур на изборите от народните представители. "Вчера на коалиционния съвет, който се провежда всеки вторник беше обсъдена тази тема. Това трябва да се обмисли, като се анализира цялата практика на тези избори", каза Бъчварова и допълни, че това са най-сложните за организиране избори. 

Вътрешният министър обясни, че министрите сериозно ще се замислят над решението дали да бъде уважена подписката, която беше внесена по-рано днес и да бъдат наградени граничарите от Средец, защото "все пак има загубен човешки живот". 

Бъчварова посочи още, че оградата по границата няма да бъде доизградена през първия етап от допълнителното финансиране на МВР. Тя обясни, че се надява след Нова година да започне доизграждането. По думите ѝ ограда е много важна, защото нашите полицаи са стотици, а хората, които искат да минат границата са хиляди. 

Бъчварова коментира и искането за отпускането на допълнителни средства от бюджет 2016, на МВР, както идеята за отделяна на част от администрацията на министерството в отделно звено. "Трябва административните услуги, които предоставяне да бъдат отделени от специфичните дейности от отделните полицейски функции и от тези, които гарантират политиките на МВР" каза Бъчварова и изрази надежда, ме предложенията ще бъдат подкрепени при гласуването. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама