Бъчварова: Случаят с Волен Сидеров е уникален, уронва престижа на институциите

12:36, 28 окт 15 / Политика 25 713 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Свалянето на имунитета на Волен Сидеров е решение, което трябва да вземе комисията в Народното събрание и аз не виждам какъв коментар повече мога да направя. „Съжалявам, че има такъв повод, по който толкова много усилия и на МВР, и на парламента, и на депутатите се хвърлят, за да се излезе от един нелепа ситуация. Нелепа и много уронваща престижа на институциите.“ Това каза пред журналисти след заседанието на Министерски съвет вътрешният министър Румяна Бъчварова. 

Тя коментира искането на имунитета на Волен Сидеров. "Ситуацията е уникална, защото има коментари защо съм отишла вечерта. Вярно е, че един министър в такава ситуация не трябва и няма причина да бъде там, но трябва да сме наясно, че в тази ситуация нашите служители бяха срещу един човек с имунитет", посочи Бъчварова. 

Тя отбеляза, че когато има такова поведение и "няма как полицията да реагира заради "една или друга бюрократична причина", държавата трябва да реагира. "Нашите служители имаха нужда от тази морална подкрепа, за да могат да изпълнят своите задължения", каза тя и похвали полицаите за адекватната им реакция в изборната нощ и за това, че са овладели ситуацията. По думите ѝ в малките часове на неделя, МВР е успяло да балансира и да предотврати сериозни последици за студентите и Сидеров. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама