Преподаватели от ТУ в Пловдив подкрепят студентския протест

12:13, 28 окт 15 25 465 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Преподаватели от филиала на Техническия университет (ТУ) в Пловдив подкрепят исканията на студентите за промяна в управлението и подобряване на битовите условия, съобщиха от висшето училище.

Припомняме, че вчера студентите от ТУ - Пловдив, разпространиха отворено писмо до ректора на ТУ  -София, проф. дтн инж. Георги Михов, в което излагат проблемите си в учебната дейност и в условията на живот.

Студентите са възмутени от ужасяващото състояние на студентските общежития – с мухъл и течове в тях. Възмутени са и от лошата храна в студентския стол, както и от липсата на каквато и да е спортна база.

Бъдещите висшисти твърдят, че въпреки отпуснатите средства от София, за 4 години сегашното ръководство на филиала не е успяло да осъществи нито един проект за ремонт на студентското общежитие или да привлече допълнителни финанси за това. В писмото си до ректора на ТУ - София, те настояват за спешни мерки срещу подобна безстопанственост.

Преподаватели от пловдивския филиал на университета подкрепят протеста на студентите си. Те са против действията на сегашното ръководство да се прикрива истината за действителното състояние на филиала и против сплашването на протестиращите, които търсят правата си.

Днес те ще представят факти за репресиите във висшето училище, издаването на фалшиви дипломи и отдаването на помещения под наем на непазарни цени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама