Отвориха за движение прохода “Боаза” край Търговище

12:04, 28 окт 15 25 506 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Отвориха за движение прохода Боаза край Търговище. Това информираха от сектор “Пътна полиция” в Областната дирекция на  МВР.

Движението в двете посоки по трасето, което е част от главния път София-Варна, е възстановено от 12 часа днес. Ремонтните дейности на мястото, които започнаха през месец май, вече са приключили.

По 9-километровото трасе беше извършено обрушване на ската и полагане на предпазна мрежа, ремонтирани са отводнителните съоръжения и целият участък е с нов асфалт, като беше положена специална зърнеста настилка за по-голяма устойчивост.

Стойността на ремонтните работи надхвърля 18 милиона лева.

Припомняме, че докато течеше строителството, движението в посока София беше пренасочено по обходен маршрут през селата Лиляк, Пайдушко и Божурка, а в посока Варна трафикът беше в едната лента без отбиване.

От пътна полиция апелират водачите на моторни превозни средства да спазват стриктно въведените там ограничения на скоростта и им напомнят, че в този проход има три участъка с концентрация на пътно-транспортни произшествия, които са обозначени със съответната сигнализация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама