При 100% обработени протоколи в София: Фандъкова печели с 60,17%, Вили Лилков е с 9,62%

11:39, 28 окт 15 / Политика 25 457 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Централната избирателна комисия публикува на сайта си официалните данни от местните избори в София при обработени 100% от протоколите на Секционните избирателни комисии. От тях става ясно, че 60,17% от гласоподавателите са дали своя вот за Йорданка Фандъкова, за която това ще бъде втори пълен мандат начело на столицата.

Далеч зад нея, с 9,62% е кандидатът на Реформаторския блок Вили Лилков. Трети в надпреварата е представителят на БСП Михаил Мирчев, който печели 8,40% от вота.

Издигнатият от АБВ бивш кадър на социалистите Георги Кадиев остава четвърти. За нео са гласували почти 6% от столичани. Зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки успя да привлече към кандидатурата си 4,88% от вота. След него е издигнатия от "Атака" Явор Нотев, следван от представителят на "Зелените" Иван Велков.

Двама души завършват с по 1,01%. Това са Минчо Куминев от "Справедлива София" и Силвия Трендафилова от НФСБ. Челната десетка се запълва от кандидата на ДПС Андрей Георгиев, който събра 0,93% от вота на столичани.  

Най-ниският резултат на кметските избори в София си поделят двама души. С по 0,10% са Владимир Марков от Национално движение за права и свободи и Николай Гацев от Национална републиканска партия.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама