Привържениците на "Атака" на шествие по улиците на София, искат оставката на кабинета (галерия)

11:16, 28 окт 15 / Политика 25 328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Привържениците на "Атака", които от сутринта са на протест в подкрепа на лидера си Волен Сидеров, тръгнаха на мирно шествие по централните софийски улици. От сборния си пункт до храм-паметник "Александър Невски" те се насочиха към сградата на Министерския съвет, предаде репортер на София Topnovini.bg.  

Целта на шествието е да стигне до Министерския съвет преди да приключи редовното заседание на кабинета. Там атакистите ще продължат своя протест.

Минути преди да започне шествието Волен Сидеров напусна сградата на парламента и се присъедини към симпатизантите си. Те го посрещнаха със скандирания "Волен президент!", „Герой си“, „Ние сме с вас“. След кратко обръщение, лидерът на "Атака" и привържениците му тръгнаха на своето протестно шествие по софийските улици.

„Животът ми не само на се охранява вече от полицаите, но и на тях им нарежда министърка, която има за съветничка човек на американското посолство“, заяви Сидеров.

„Братя и сестри, в България има диктатура! Български народни представители бяха блъскани и мачкани от полицията. Спират, арестуват, задържат хора. Митингите на "Атака" са забранени. Искат да забранят телевизия "Алфа" (бел.ред. партийната телевизия на "Атака"), телевизията на истината“, добави Сидеров.

За тези желания за закриването на телевизията той обвини „протестърите“, които били платени от фондация "Америка за България". По думите му целта на политиците е „да постигнат тотален комфорт, за да могат да крадат и да обяздват народа“.

Лидерът на "Атака" завърши речта си с това, че „парламентът е средище на безгласни букви“. След това , последван от съпартийци и съмишленици той тръгна по улиците на София да протестира искането за сваляне на имунитета му на народен представител.

След като шествието стигна до Министерския съвет симпатизантите на партията поискаха оставката на целия кабинет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама