Мъж загина в катастрофа край Омуртаг, ударил се в ученически автобус

10:22, 28 окт 15 25 552 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
40-годишен мъж е починал, а спътникът му е в болница, след като катастрофирали на пътя между Омуртаг и с. Горско село, съобщават от Областната дирекция на МВР в Търговище.

Във вторник около 17,20 ч на път между Омуртаг и с. Горско село правоспособният водач Д.Д., на 40 год., от гр. Омуртаг, загубил управлението на собствения си товарен автомобил  “Mercedes 110D-Vito” с търговищка регистрация в зоната на ляв завой.

Той се е блъснал в лявата страна на насрещно движещ се ученически автобус “Отойол”с търговищка регистрация, собственост на община Омуртаг, управляван от правоспособния водач Х.Х., на 35 год., от с. Камбурово, община Омуртаг.

В резултат от настъпилото пътно-транспортно произшествие водачът на товарния автомобил е починал на път за болницата, а возещ се в същия автомобил 49-годишен мъж от гр. Омуртаг е приет в МБАЛ-Търговище за лечение с фрактура на ляв крак. Никой от пътувалите в автобуса няколко ученика не е пострадал. На водача на ученическия автобус е взета проба за евентуално наличие на алкохол в издишания от него въздух по надлежния ред – с техническо средство алкотест “Дрегер”, която е отрицателна. По случая е образувано досъдебно производство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама