"Атака" и Патриотичният фронт се хванаха за гушите, Ана Баракова влиза в комисията "Сидеров"

10:26, 28 окт 15 / Политика 25 452 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Народното събрание прие предложението на председателя на парламента Цецка Цачева да бъде създадена временна комисия за снемане на имунитетите на лидера на "Атака" Волен Сидеров и на депутата от същата партия Десислав Чуколов. Гласуваха общо 147 народни представители -  136 "за" и 11 "против".  

 

Председател на комисията ще бъде Димитър Главчев от ГЕРБ. От партията мандатоносител влиза и Десислава Атанасова. Останалите членове са както следва: 

 

БСП: Чавдар Георгиев и Атанас Зефиров;

 

ДПС: Четин Казах и Хамид Хамид;

 

РБ: Антони Тренчев и Гроздан Караджов; 

 

ПФ: Християн Митев и Емил Димитров;

 

БДЦ: Стефан Кенов и Георги Ковачев;

 

"Атака": Явор Нотев и Илиян Тодоров; 

 

АБВ: Светослав Белемезов и Лъчезар Никифоров; 

 

Ана Баракова влиза от групата на независимите народни представители, като последните ѝ изяви бяха във временната комисия по избора на нов омбудсман на републиката. 

 

Дебатите преди гласуването не минаха без нападки и обвинения. Парламентарните групи на "Атака" и Патриотичния фронт се "замеряха" с всевъзможни обвинения. Първи излезе Димитър Байрактаров (ПФ), който изрази задоволството си от факта, че "най-сетне Сидеров ще си получи заслуженото". 

 

Магдалена Ташева ("Атака") припомни интересен случай от живота на Байрактров. По думите ѝ той е бил осъден от Бургаския съд за побой над жена, която е била и длъжностно лице. 

 

Депутатът от свитата на Валери Симеонов се оправда, че бил осъден за клевета срещу Волен Сидеров, когото бил снимал с "Ку-клукс-клан" и някои отявлени ислямисти в Москва. 

  Решението за задвижване на процедурата по снемане на имунитета на Сидеров и Чуколов бе взето по молба на главния прокурор Сотир Цацаров и е във връзка със скандала от 12-и октомври, когато депутатите обвиниха собственик на денонощен магазин в центъра на София, че продава цигари без бандерол, както и наркотици. В разправиите се замесиха десетки граждани, като се освен огромния брой полицаи на място пристигнаха и главният секретар на МВР Георги Костов, както и шефът на СДВР Младен Маринов. В хода на нажежената вечер депутатът Десислав Чуколов пък удари полицай.    В нощта на изборите обаче ролите се размениха. Сидеров бе изведен и спасен от столичната полиция. Атакистът бе нахлул в НАТФИЗ, за да търси студент, който го е ударил в гръб. Униформените го спасиха от насъбралата се тълпа от студенти и граждани. Въпреки усилията на СДВР, Сидеров отнесе едно кроше в дясната си скула. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама