Съдът върна на прокуратурата делото срещу обвинения в трафик на 60 кг. кокаин русенец Николай Николов (Обновена)

10:23, 28 окт 15 25 710 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съдът върна на прокуратурата делото срещу обвинения в трафик на 60 кг. кокаин от Аржентина към България, в съучастие с холандеца Корнелис Адианос Питър Йозеф Бенченс русенец Николай Николов. Това се случи на заседание днсе.

Адвокатите на Николов и днес продължиха борбата клиентът им да бъде съден от Софийския градси съд, а не от Русенския окръжен или делото да се прекрати и да се върне на прокуратурата.

Те поискаха второто, тъй като, според тях, по време на досъдебното производство са допуснати съществени нарушения, които пречат на правото на защита на техния клиент. Нежелаението им той да бъде съден в отсъствието на Бренченс обосноваха по същия начин.

Този път в съдебната зала се явиха и двамата защитници – адвокатът от Русенската колегия Венцислав Великов и от Софийската – Николай Беров.

На възражението на прокурора Андрей Ангелов, че отсъствието на холандеца ще попречи на разкриването на обективната истина само по отношение на него, но не и на Николов, адвокатите отвърнаха, че обективната истина е една, а не са две различни, касаещи отделните подсъдими.

Държавното обвинение и защитниците на Николай Николов упорито държаха на своето и всеки мотивираше правотата си със законови текстове, както и с цитиране на тълкувателни решения на върховните съдилища, поради което председателят на състава съдия Свилен Сирманов се оттегли на съвещание с колегите си, за да вземат решение по спора.

Делото продължи в 11.00 часа, когато бе съобщено споменатото по-горе решение. Съдебният акт може да се обжалва или протестира в 7-дневен срок. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама