От „ЕКО“ отрекоха да продават фалшиво гориво, имало технически проблем

08:45, 28 окт 15 25 488 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Веригата бензиностанции „ЕКО“ отрече информацията, че продава фалшиви горива. След като вчера икономическият министър Божидар Лукарски обяви, че при проверка на бензиностанция на компанията в столицата е открито гориво, което дори не е отчетено от измервателните уреди като такова, от София Topnovini.bg потърсихме за коментар фирмата.

В писмото си до медията ни от „ЕКО“ уточняват, че на 4 септември в една от бензиностанциите от веригата, намираща се на столичния бул. „Константин Величков“, е регистрирана техническа неизправност, довела до смесване на две горива - бензин и дизел, от два различни резервоара.

Продажбата на гориво веднага е била преустановена, докато не се отстрани техническата повреда. От „ЕКО“ добавят, че е нормално след подобен проблем да бъдат регистрирани отклонения в параметрите на горивото, които са потвърдени и от „Държавната агенция за метрологичен и технически контрол“.

„Ако изнесената информация от Божидар Лукарски се отнася до този случай, ние категорично заявяваме, че става въпрос за смесване на горива в следствие на технически проблем, а не за продажба на фалшиво гориво. Няма установени отклонения в качеството и състава на горивата, предлагани по други обекти на веригата бензиностанции“, пише в писмото на компанията.

От „ЕКО“ признават, че са получили акт за административно нарушение, но не и наказателно постановление. От фирмата подчертават, че в интервюто на Лукарски е споменато име на компания с подобно име, но не и тяхното име. Самият икономически министър обаче подчерта, че става въпрос за голяма верига от бензиностанции.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама