Привържениците на "Атака" се опитват да изгонят екипа на БТВ от протеста си (галерия)

08:28, 28 окт 15 / Политика 25 394 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Около 100 привърженици на партия "Атака" се събраха в пространството между храм-паметник "Александър Невски", БАН и Народното събрание, предаде репортер на София Topnovini.bg. Те излязоха на протест в подкрепа на лидера си Волен Сидеров, който се замеси в сериозен скандал в нощта на изборите, когато се опита да влезе в сградата на НАТФИЗ, но в крайна сметка бе отведен от полицията с разкървавено лице.

Симпатизантите на "Атака" нападнаха екипа на БТВ, който е дошъл на място да отрази протеста. Те се опитаха да стопират работата на журналистите, като ги заобиколиха от всички страни.

Същевременно се провежда и контрапротест пред централния вход на парламента, на който се настоява за сваляне на имунитета на Сидеров. На него са се събрали около 40 души. 

И двете събития са охранявани от изключителен брой полицаи. Според част от контрапротестиращите толкова униформени и толкова екипи на жандармерията не е имало от протестите срещу кабинета на Пламен Орешарски. 

Лидерът на "Атака" влезе в сградата на Народното събрание малко след 8 ч., като отказа да отговаря на въпроси. Днес в парламента ще се обсъжда свалянето на имунитета на Сидеров. Очаква се да се създаде и комисия, която да се прозинесе по искането на главния прокурор Сотир Цацаров.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама