Плевенските магистрати подкрепиха съдебната реформа

07:30, 28 окт 15 25 403 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Всички съдии и служители от съдебния район на Плевен подкрепиха отвореното писмо изготвено от Окръжен съд Хасково и 5-те районни съдилища в областта до народните представители, в което се коментира съдебната реформа.

„Като се съгласяваме с необходимостта от съдебна реформа, считаме, че последната не е в правомощията нито на отделния магистрат, нито на отделен орган на съдебната власт и затова нереализирането й към настоящия момент не следва да бъде повод за критики към гилдията ни, които като краен резултат разколебават доверието в една от основните функции на държавата – правораздаването", пишат магистратите.

"Вярваме, че институциите в страната, ще положат усилия да гарантират върховенството на закона и конституционно установената независимост на съдебната система от останалите власти, с оглед създаване на нормална среда за всички, работещи в нея”, каза за Topnovini.bg председателят на Окръжен съд Хасково Миглена Тянкова.

Писмото е подкрепено и от всички съдии и служители в Апелативния район на Велико Търново.

От Висшия съдебен съвет съобщиха, че изготвеният от Министерство на финансите Проект на бюджет на съдебната власт за 2016г. не гарантира нормалното функциониране на съдебните институции и осигуряване на основните политики, заложени в Актуализираната стратегия за продължаване реформата в съдебната система.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама