Два протеста "окупират" парламента -срещу и в подкрепа на Волен Сидеров

07:15, 28 окт 15 25 564 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ще се проведат два протеста в близост до сградата на Народното събрание в подкрепа и срещу  искането за сваляне на имунитета на лидера на „Атака“ Волен Сидеров.

Група в социалната мрежа "Фейсбук" под името #Je suis НАТФИЗ призовава за да се съберат граждани при Народното събрание, докато партия "Атака" е организирала демонстрация от 8:00 пред главния вход на парламента за да защити водача си, който от дни наред безумства по "Раковски" и безнаказано тормози търговци и студенти.

На сайта на телевизия "Алфа" е поставено съобщение, че в сряда от 8:00 ч. се призовават "всички атакисти да се организираме на протест пред Народното събрание. Цацаров е наредил да арестуват лидера на АТАКА Волен Сидеров в парламента".

Повод за недоволството на гражданите стана последната проява на Волен Сидеров от нощта на изборите, когато той за пореден път нахлу в сградата на НАТФИЗ, полицаите с мъка го изведоха и изолираха от събралите се пред Академията хора, които искаха да се саморазправят с него.

В същото време в пленарна зала председателят на парламента Цецка Цачева ще внесе като първа точка от дневния ред предложение за сформиране на временна комисия, която да изпълни искането на прокуратурата за отнемане на имунитета на Сидеров. От ГЕРБ ще се консултират с всички парламентарни групи за нови промени в Конституцията, които целят да отпадне текстът, осигуряващ закрила на депутатите от законите на страната.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама