Две представления за любителите на танца днес в Пловдив

07:05, 28 окт 15 / Култура 25 343 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Две представления в рамките на фестивала ONE DANCE WEEK могат да видят пловдивчани днес от 19 часа в Дома на културата "Борис Христов".

"Ние сме като онези жаби…" разказва красива история за взаимоотношенията между мъжа и жената - история за любов, брак, раздели и събирания.

На сцената тримата персонажи влизат във всевъзможни взаимодействия, като първоначалният образ на сватбена двойка претърпява множество трансформации и модификации, вследствие намесата на третия човек.

Това е най-новият спектакъл на творческия тандем Али Табет и Хеди Табет, имащи зад гърба си творческо сътрудничество с хореографи и артисти от цял свят, както и редица международни награди и признания.

Във втория спектакъл "Али", който ще бъде игран в рамките на същата вечер, Матюран Болзе и Хеди Табет завихрят своя танц – задни салта, в духа най-добрите циркови традиции, се преплитат с красиви и изящни танцови движения на изпълнителите, различни в телесния си потенциал.

Обединяващият елемент на двата спектакъла е Хеди Табет - акробат и танцьор, който след тежката диагноза - рак на костите, губи единия си крак, но не спира да танцува и постепенно се фокусира върху актьорските техники и движението.

Освен като изпълнител, той участва в спектаклите на МРТА и като артистичен консултант.

В четвъртък от 19 ч. на сцената в Дома на културата ще видим един от най-авторитетните и иновативни млади творци на нашето време – хореографът Тражал Харел.

Американският драматург и изпълнител ще представи един от най-значимите си спектакли - (М)ИМОЗА. Двайсет изгледа или "Париж гори" в Джъдсън чърч.

Той е резултат от съвместната му работа с международно признатите хореографи, работещи в различни стилове на съвременния танц, Сесилия Банголеа, Франсоа Шино и Марлене Фреитас.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама